Hypothecaire lening simulator

Wanneer je een hypotheeklening aangaat is het belangrijk om te weten hoeveel euro je moet afbetalen over welke periode.

Dit kan je bepalen aan de hand van een simulator. Door het ingeven van bepaalde gegevens, zoals je inkomen en de totale hoeveelheid die je leent, wordt voor jou berekent hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Dat is zeer handig, want op die manier kan je snel beslissen als het al dan niet haalbaar is voor je.

Verschillende formules zullen zorgen voor een verschillend resultaat. Het gaat er maar net om hoeveel euro je precies leent en wat jouw specifieke voorkeuren zijn. Indien je liever snel wilt afbetalen, zal je maandelijks een grote som moeten neerleggen. Speelt de tijd echter niet zo’n grote rol, dan kan je over een langere periode steeds kleine bedragen afbetalen. Dit zal sterk afhankelijk zijn van het inkomen dat je hebt. Met twee is het gezamenlijk inkomen groter en is het dus makkelijker om meer af te betalen in één keer. Het is belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel euro je kan missen op maandbasis.

Een simulatie maken is vrij eenvoudig en kan je tegenwoordig al via het internet doen. Indien je dit niet erg vertrouwt, kan je altijd langsgaan bij de bank waar je vermoedelijk zal lenen. Zij zullen je maar al te graag helpen bij het berekenen. Denk eraan dat verschillende banken verschillende voorwaarden hebben. Zorg dat je op de hoogte bent van alle condities zodat je, indien je de lening aangaat, nooit voor verrassingen komt te staan. Lees altijd de kleine lettertjes en stel vragen indien die optreden.

Bij welke bank je een hypotheeklening aangaat hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Het is echter zo dat de ene bank misschien een lagere rentevoet kan geven als de andere. Vandaar wordt het aangeraden om meerdere financiële instellingen te raadplegen vooraleer een besluit te trekken en de lening daadwerkelijk af te sluiten. Praten werkt ook, zo kan je proberen om meer voordeel voor jezelf uit de overeenkomst te halen. Banken zijn ook menselijk en zullen met jouw persoonlijke situatie rekening houden.